WordPress

WordPress er et gratis program til at bygge hjemmesider i. WordPress har netop fejret 10 års fødselsdag.

P.t. bruges WordPress af millioner af mennesker over hele kloden.

WordPress er Open Source

WordPress er et såkaldt Open Source program. Open Source betyder, at programmet er gratis at anskaffe / downloade og benytte.

Med en hjemmeside i WordPress undgår du med andre ord at skulle bruge (mange) penge på et dyrt program. WordPress er gratis, og det opdateres løbende.

WordPress startede oprindeligt som et program / software til bloggere. Dvs. folk, der skrev blogs. Efterhånden har WordPress udviklet sig til et fuldblods hjemmesideprogram, også kaldet cms (content management system).

Let at bruge

En anden tiltalende egenskab ved WordPress er, at hjemmesideprogrammet er utroligt let at bruge. Brugervenlighed og tilgængelighed er to af nøgleordene.

Hvis du kan finde ud at bruge et helt almindeligt tekstbehandlingsprogram som f.eks. Word, så kan du også finde rundt i WordPress. Faktisk minder brugerpanelet i WordPress til forveksling det, du kender fra Word.

Skærmbilledet nedenfor viser den rude, jeg bruger til at skrive teksten til denne side:

Gør det selv – eller lad Core360 hjælpe dig

Hvis du har mod på at prøve kræfter med at bygge hjemmeside i WordPress, så gør det! Prøv det!

Skulle du have brug for assistance, så lad Core360 hjælpe dig.
Jeg bygger hjemmesider i WordPress som Selvbyg, Medbyg eller Nøglefærdig.
Du kan få det som du vil; du kan gøre noget af arbejdet selv eller du kan lade mig gøre arbejdet for dig!

Lav rettelserne selv

Uanset hvordan du vælger at få lavet din hjemmeside / dit website, så vil dit liv blive lettere fremover, når det handler om at ændre på dit indhold.

Styrken ved en hjemmeside er i modsætning til f.eks. en trykt brochure, at du kan ændre på hjemmesiden lige så meget du lyster eller har behov for. Det er aldrig for sent at rette noget.

I den trykte pjece eller brochure er indholdsløbet ligesom kørt, når du står med tryksagen i hånden – så hænger du på indholdet. Medmindre du vælger at få lavet pjecen helt om.

Når du bygger din hjemmeside i WordPress betyder det, at du selv kan gå ind og ændre i tekster og opsætning. Du kan også ændre på billeder, overskrifter, temaer, plugins og diverse andre ting og tekster. Det vil sige, at du gør dig uafhængig af andre og kan foretage de ændringer, du ønsker på din WordPress hjemmeside med det samme.

Du kan også holde styr på dine brugere, hvis I er flere, der skal kunne arbejde med jeres WordPress hjemmeside. Det er nemlig muligt at oprette det antal brugere, der er behov for – og at tildele dem forskellige rettigheder.

Gør det gratis eller betal lidt for det

Som udgangspunkt er WordPress gratis. Du kan som sagt downloade det gratis og bruge det til at bygge din hjemmeside på uden at skulle have plastikkortet frem overhovedet for at benytte hjemmesideprogrammet WordPress.

Du kan hente programmet i den seneste danske version – eller du kan downloade det på engelsk.

Tilføj et plugin og gør hjemmesiden endnu bedre

Et plugin er et lille program, der kan tilføje en ekstra funktion på din WordPress hjemmeside. Der findes tusindvis af dem. Nogle er gratis og andre koster penge. Andre igen er lavet sådan, at den, der har kodet et plugin, beder dig donere et beløb, hvis du er tilfreds med dit plugin.

Et plugin downloades direkte i din WordPress via Kontrolpanelet. Eller du kan downloade det til din egen computer og herefter uploade det til din WordPress. En tredje mulighed er at uploade plugin´et til din FTP-server.

 

Bestem dig for et tema

Et tema i WordPress-regi er det “indpakningspapir”, du bygger din WordPress hjemmeside i. Temaet er den grafiske skabelon, der bestemmer farver, skrifttyper, spalter osv. – kort sagt alt styrer temaet alt, hvad der har med udseendet af din hjemmeside at gøre.

Et tema kaldes også et theme. Det er slet og ret en grafisk skabelon.

Når du benytter dig af et tema, et theme eller en skabelon er alt kodearbejdet gjort for dig. Du kan med få klik ændre nogle udvalgte ting så som farve, antal menuer, rækkefølgen af undersider o.l. brugeragtige ting.

På den måde slipper du for at have nogen som helst form for teknisk indsigt i kodesprog som php og html.

Gratis eller betal lidt for dit tema

WordPress temaer fås i rigtig mange varianter – nogle er gratis, andre koster lidt.

Hvis du skal bruge din hjemmeside professionelt vil jeg foreslå dig, at du bruger penge på at købe et tema.

Det virker mere professionelt – og så slipper du for nogle af de reklameagtige links (og måske også uønsket kode i det hele taget).

Besøg themeforest og Elegant Themes og undersøg de mange muligheder for et unikt WordPress tema til en overkommelig pris.

Core360. Kommunikation. Helt enkelt.