WordPress tema

Et tema – eller theme som det hedder på engelsk – er den grafiske indpakning, du giver din WordPress hjemmeside.

Et tema / theme bestemmer de overordnede grafiske rammer for, hvordan hjemmesiden ser ud med hensyn til farver, menuer o.l.

Gratis eller betalt WordPress tema?

Som med alle andre dele af WordPress, skal du også når det handler om at anskaffe tema, beslutte dig for om du skal have det gratis eller betale for det.

Nettet bugner af gratis WordPress temaer. Det er bare at søge på ‘gratis wordpress tema’ i Google og bam, så får du en lang liste af muligheder.

Det vil jeg gerne advare dig mod at gøre!

Jeg forstår godt, det kan være fristende, fordi det koster gratis.

Men tænk dig om. Der er – ligesom med de fleste andre ting her i livet – en grund til, at du kan få noget gratis. Eller omvendt, at du med fordel kan betale noget for det WordPress tema, du gerne vil bruge.

Spørg dig selv, hvorfor et tema mon er gratis? Hvad har udvikleren eller designerens ud af at forære dig sit tema? Hvorfor giver han eller hun sit arbejde gratis væk?

Hvis du vælger at benytte et gratis WordPress tema til din hjemmeside, skal du være opmærksom på følgende:

  • Kvaliteten (dvs. kodningen) svarer højst sandsynligt til gratis.
  • Du får måske sågar noget uønsket kode med, når du downloader et gratis tema. Det er set nogle gange…..
  • Du kan også risikere, at der ligger skjulte links i koden – links til mere eller mindre lødige hjemmesider.

Hvis dit tema absolut skal være gratis

Hvis du insisterer på at benytte et gratis WordPress tema, så anvend det, der ligger i WordPress, når du installerer programmet.

WordPress kommer pr. automatik med temaet Twenty-XXYEAR alt efter årstal.

Sidste nye gratis-skud på WordPress tema-stammen er derfor temaet Twenty Seventeen

Downloader du alle andre gratis temaer end WordPress’ egne, skal du – som jeg har beskrevet lidt længere oppe – være forberedt på at støde ind i lidt af hvert. Og eftersom du ikke har betalt noget for det, kan du formentlig også skyde en hvid pind efter at få support på tingene, når temaet går i kludder for dig.

Beslutningen er din. To buy or not to buy….

Fordele ved et købt WordPress tema

Jeg anbefaler ubetinget, at du køber et tema. Uanset om du “bare” er dig selv som enkeltperson, der gerne vil præsentere en pæn blog – eller om du har dit eget firma. Hvis du lever af og på nettet, så brug de penge et professionelt WordPress tema koster.

Et WordPress tema koster langt fra en herregård. Du kan faktisk få rigtig mange godt kodede og lækre WordPress temaer for fornuftige penge.

Denne hjemmeside er for eksempel lavet i et købt WordPress tema, der hedder Nexus fra firmaet Elegant Themes.

Et andet rigtig godt sted at shoppe tema er hos ThemeForest. Her får du mange gode WordPress temaer for mellem 30-50$.

Sørg for dit WordPress tema er responsivt

I “gamle” dage – dvs. i internettets begyndelse – fik hjemmeside-designerne grå hår i hovedet over at skulle forholde sig til bredden af en hjemmeside. Deres kode kunne kun laves til at passe til en størrelse skærm hos brugerne. Resultatet var, at sad brugeren med en anden størrelse skærm end hjemmesiden var designet til, ja så manglede der måske noget af hjemmesiden – eller også så den slet og ret GRIM ud!

Sådan er det ikke længere. Gudskelov! Divi WordPress Theme

I dag er det både lettere at designe hjemmesider – særligt, når du gør i WordPress – og lettere at være bruger. Det skyldes ikke mindst udviklingen af responsive WordPress temaer.

Når et WordPress tema er responsivt, så tilpasser din hjemmeside sig automatisk den enhed, din bruger benytter for at komme ind på din hjemmeside.

Et responsivt tema sørger pr. automatik for, at din hjemmeside bliver vist rigtigt – uanset om det foregår på en iPad, en tablet, en smartphone, en Mac eller på en almindelig computer.

Læs mere om responsive WordPress temaer

Core360. Kommunikation. Helt enkelt.